Visit our main site www.danga.biz

Monday, January 14, 2008

Installeer het Eclipse EMFT EMF Search Project

Het Eclipse Modeling Framework Technology (EMFT) Project bestaat uit nieuwe technologiën die het Eclipse Modeling Framework (EMF) uitbreiden en/of complementeren.

Het Eclipse Modeling Framework Technology (EMFT) Project bestaat uit een aantal subprojecten waaronder het EMF Search Project. Dit project levert de infrastructuur en componenten voor zoekopdrachten binnen op EMF-gebaseerde modellen met specifieke aandacht voor integratie met de Eclipse Core Search API.

Het Eclipse EFMT Search Project kunt u installeren via de Eclipse Update Manager:
- Ga naar het menu Help > Software Updates > Find and Install
- Selecteer in het dialoogscherm Install/Update de optie Search for new features to install
- Klik op de knop Next en u krijgt dan het overzicht van alle reeds geïnstalleerde update sites.
- Klik op de knop New Remote Site.
- Vul de naam van de URL van de update site in en klik op de knop OK.

Naam: EMFT Update Manager Interim Site
URL: http://download.eclipse.org/modeling/emft/updates/site-interim.xml

Toelichting: Het Eclipse Modeling Framework Technology (EMFT) Project bestaat momenteel uit projecten die zich in de incubation fase bevinden. Het doel van de Eclipse incubation fase is het uitbouwen van een volledig werkend Open Source project. Dat houdt in de ontwikkeling van het proces, de community en de technologie. Voorlopig zijn de plug-in's te downloaden via de site-interim.xml i.p.v. site.xml.

- Klik op de knop Finish.
- Vink in het dialoogscherm Update Site Mirrors de optie Automatically select mirrors aan en klik op de knop OK

Hint: De optie “Automatically select mirrors” voorkomt dat u tijdens het zoeken naar updates voortdurend gevraagd wordt een update site te selecteren. Wanneer u eenmaal “Automatically select mirrors” hebt aangevinkt wordt uw keuze opgeslagen onder Preferences.

In het dialoogscherm Updates vink onderaan de optie Filter features included in other features on the list aan en open de node EMFT Update Manager Interim Site. Als u deze optie aanvinkt dan worden alleen de macro-level features getoond en niet al de features die daaronder vallen. Vink nu de optie EMFT SEARCH SDK (Incubation) aan.

- Klik op de knop Next
- Accepteer de Licentievoorwaarden

Als u vervuiling van uw standaard Eclipse Europa-omgeving wil voorkomen is het aangeraden om de plug-in als een extensie te installeren. Dit houdt in dat u de plug-in opslaat in een eigen map en niet in de standaard mappen van uw Eclipse-omgeving. Op deze manier zorgt u ervoor dat de mappen plugins en features van uw standaard installatie niet vervuild worden met plug-in's die u aan het bestuderen bent. De installatiemap van de EMFT plug-in's kunt u aanpassen in het dialoogscherm Install. Selecteer alle plug-in's en klik op de knop Change Location. Kies nu de map waarin u de EMFT plug-in's wilt installeren. Ik heb een speciale folder “eclipse-extensions” aangemaakt op mijn harde schijf waarin de plug-in's opgeslagen worden.

- Klik op de knop Finish en dan worden de bestanden gedownload van de EMFT Update Interim Site
- Klik op de knop Install All in het dialoogscherm Verification.

Nadat de installatie is afgerond wordt Eclipse opnieuw opgestart.

Tags van Technorati:

Last update: 26-11-2011

No comments:

Post a Comment