Visit our main site www.danga.biz

Tuesday, December 5, 2006

Verzamel, orden en deel al uw informatie met Kaboodle.

De missie van Kaboodle.com is zorgen voor een eenvoudige manier van verzamelen, ordenen en delen van informatie met anderen. De focus ligt met name op winkelen, reizen en onderzoek naar producten en diensten. Kaboodle is gratis en beschikt over heel wat interessante mogelijkheden.

De investeringen van Kaboodle worden grotendeels terugverdiend door advertenties en de inkomsten van de producten die via de Kaboodle pagina's verkocht worden via eBay en Amazon. In de toekomst zullen nieuwe reclamegerichte features toegevoegd worden aan de Kaboodle pagina's. Het streven is om Kaboodle voor altijd gratis te houden.

Laat eens kijken hoe gemakkelijk het registreren bij Kaboodle verloopt. Als u naar de startpagina van Kaboodle gaat ziet u in het midden een grote oranje knop 'Start Now'. Deze knop start de aanmeldingsprocedure en het mag gezegd die is vrij simpel. U wordt gevraagd naar uw emailadres, screen name en password. Klik op de knop 'I agree. Sign me up!' en u kunt starten. Kaboodle opent dan direct uw startpagina en heet u welkom. U dient later nog wel uw emailadres te verifiëren.

De screen name zit verwerkt in de URL naar uw startpagina. De URL ziet er als volgt uit 'www.kaboodle.com/SCREENNAME', in mijn geval dus www.kaboodle.com/danga. De screen name is niet uw login code, u dient in te loggen met uw emailadres.

U kunt de screen naam wijzigen onder uw persoonlijke instellingen, die u kunt vinden onder de menuoptie 'My Account'. In dit scherm kunt u eveneens uw emailadres en wachtwoord wijzigen en ook uw emailnotificatie instellingen.

De makers van Kaboodle stellen dat Kaboodle de gemakkelijkste manier is om uw leven op het internet te organiseren en met anderen te delen. Dit nodigt uit tot een verder diepgaand onderzoek naar de functies en het gebruiksgemak van Kaboodle.

Kaboodle gebruikers, Kaboodlers genoemd, kunnen onder hun startpagina verschillende pagina's aanmaken. Elke pagina heeft zijn eigen instellingen. Zo kunt u vastleggen of het om een publieke of privé pagina gaat. Wanneer het een publiek pagina betreft kunt u aangeven of bezoekers een stem mogen uitbrengen op de items die u verzamelt.

Er zijn verschillende paginatypes gedefinieerd waaruit u een keuze dient te maken. De paginatypes zijn:
- Travel
- Shopping
- Top Picks
- Wishlist
- Collectibles
- Other

U kunt zelfs uw pagina's ordenen door het toekenen van trefwoorden (tags). Het gebruik van trefwoorden voor het categoriseren van bookmarks is alom verspreid. De mogelijkheid om trefwoorden aan pagina's toe te kennen is een totaal nieuwe benadering. Misschien wel een noodzaak wanneer het aantal pagina's enorm oploopt, wat zeer zeker gaat gebeuren omdat Kaboodle geen limiet stelt aan het aantal pagina's.

U kunt op twee manieren items toevoegen aan uw pagina:
1) door het opgeven van een webadres (URL) en
2) door het handmatig invoeren van informatie en afbeeldingen.

U kunt items toevoegen aan uw pagina door in de betreffende pagina de link Add New Item aan te klikken maar het kan ook via de Kaboodle Bookmarking Knoppen. Deze moet u dan wel eerst installeeren op uw computer. Kijk voor meer informatie onder Help in de tab Getting Started.

Uit de beschikbare paginatypes kunt u al snel opmaken dat de makers van Kaboodle verwachten dat u informatie over deze verschillende onderwerpen gaat verzamelen en delen met anderen. Ze zijn echter een stap verder gegaan door u de mogelijkheid te bieden per item aan te geven of het te koop is.

Zo kunt u uw verzamelingen (Collectibles) vastleggen en presenteren aan anderen maar het is zelfs mogelijk om items te linken van uw eBay Veilingen. Heeft u op Amazon een Wishlist, een lijst van spulletjes die u graag zou willen hebben, dan kunt u deze lijst importeren in uw Kaboodle pagina van het type Wishlist. Interessant voor het samenstellen van een huwelijkslijst is de Wishlist pagina. I.p.v. een huwelijkslijst bij een winkel of andere organisatie neer te leggen kunt u deze ook bij Kaboodle neerleggen en daarna uw vrienden en kennissen uitnodigen om deze te bekijken. Zij kunnen dan items uit de lijst resereveren, zonder dat u kunt zien wie wat gereserveerd heeft.

Kaboodle helpt u bij het vastleggen van items door zelfstandig een samenvatting te maken van de relevante informatie op een webpagina. Vooraleer de samenvatting op te slaan kunt u aanpassingen aanbrengen.

Met Kaboodle kunt u een discussiegroep opzetten rondom een gezamelijk interessegebied. Elke groep bevat een forum waar u met anderen belangrijke onderwerpen en relevant Kaboodle pagina's kunt bespreken.

Social bookmarking krijgt de laatste maanden geweldig veel aandacht. Dit wordt vooral veroorzaakt door de hoeveelheid nieuwe webtoepassingen die op dat gebied beschikbaar komen. Als proef heb ik onder mijn screen name de groep 'social bookmarking tools' aangemaakt voor het vastleggen van alle mij bekende social bookmarking tools. Tevens heb ik een discussiegroep aangemaakt waar u over het onderwerp kunt mee praten.

Tags van Technorati: ,

Last update: 26-11-2011

No comments:

Post a Comment