Visit our main site www.danga.biz

Friday, December 22, 2006

Loopnote - brightkite - uw eigen berichtensysteem

Hebt u weleens de behoefte om vrienden, collega's of familie op de hoogte te houden van uw bezigheden of activiteiten, of misschien te informeren waar u bent, dan is Loopnote eventueel wat voor u.

Loopnote is een webdienst waarmee u via berichtjes anderen kunt informeren over allerlei zaken. Het mooie aan Loopnote is dat het versturen en ontvangen van berichten zich niet beperkt tot alleen het internet. Het is zelfs mogelijk via de mobiele telefoon. Helaas is mobiele toegang op dit moment alleen nog maar beschikbaar in Canada en de USA. Mijn verwachting is dat het concept van Loopnote snel navolging krijgt op het Europese vasteland. Ondertussen werken de makers van Loopnote hard aan het verkrijgen van wereldwijde mobiele toegang. Hier zijn ze natuurlijk afhankelijk van de gevestigde aanbieders van telecommunicatiediensten.

Loopnote heeft vooral bestaansrecht daar waar mensen informatie over een bepaald onderwerp willen ontvangen maar verder geen interactie met de afzender willen.

Loopnote is bruikbaar voor verschillende doeleinden en doelgroepen. Vooral verenigingen en muzikanten maken gebruik van Loopnote voor het aankondigen van activiteiten en optredens. Zo wordt Loopnote gebruikt om clubleden of aanhangers op de hoogte te brengen van wedstrijduitslagen.

Maar Loopnote wordt ook toegepast door bedrijven voor het promoten van nieuwe productontwikkelingen of de lanceringsdatum van een nieuwe dienst.

Loopnote is niet geschikt voor discussiegroepen omdat reageren op ontvangen berichten niet kan. Het is en blijft alleen maar een middel om mensen te informeren. Het is wel mogelijk om de autorisatie voor het sturen van berichten met meerdere personen te delen. Als u dat wenst kunt u zelfs iedere abonnee deze autorisatie geven. Op dezelfde wijze kunt u ook de toegang tot het ontvangen van berichten openstellen voor iedereeen of alleen voor personen die zich abonneren op uw loop.

Loopnote is een product van het bedrijf No Sleep Media, gevestigd in Denver, Colorado en pas begin van deze maand, december 2006, gelanceerd. Loopnote is overgegaan in - overgegaan in Brightkite, welke later is overgenomen door social network Limbo.

No Sleep Media was een web 2.0 startup bedrijf opgericht in 2005. Het doel van de makers van Loopnote was om mensen aan elkaar te koppelen niet om wie ze zijn of kennen maar om wat ze kennen, dus inhoud of kennis van.

De naam Loopnote is afgeleid van het gezegde 'Stay in the loop', blijf binnen de informatie-cirkel, anders gezegd Blijf op de hoogte. Al degenen binnen de cirkel krijgen informatie aangereikt door de eigenaar van de cirkel. Naargelang behoefte kunnen mensen deelnemen aan verschillende informatiecirkels. Deelname aan een informatiecirkel is mogelijk door het nemen van een abonnement op de cirkel. U kunt op elk moment het abonnement (inschrijving) ongedaan maken. U geeft zelf aan via welk medium (email, IM, mobiel of RSS) u berichten van de informatiecirkel wenst te ontvangen.

De eigenaar van de cirkel - moderator - kan berichten aanmaken en versturen naar alle deelnemers (abonnees). Deze berichten - notes genoemd - moeten kort, vriendelijk en krachtig zijn. Het maximum aantal karakters waaruit een standaard bericht mag bestaan is 100. U kunt wel een uitgebreider bericht - extended note - hieraan koppelen maar deze worden niet verzonden naar abonnees. Ze kunnen slechts online geraadpleegd worden. Daarvoor is een link naar een webpagina opgenomen in het standaard berichtje.

Uitgebreide berichten mogen links naar andere websites, grafische animaties of beelden en andere HTML code bevatten.

Wilt u graag een eigen informatiecirkel waarmee u anderen, clubleden, fans, collega's of vrienden wil informeren over bepaalde onderwerpen ga dan naar de website van Loopnote.com. Klik op de rode knop 'Sign Up!' en vul de gevraagde gegevens in.

U kunt de naam van uw instant messenger dienst en uw gebruikersaccount opgeven. Voor het gebruik van Loopnote met uw mobiele telefoon kunt u de naam van uw telecom-aanbieder opgeven maar momenteel is dit alleen mogelijk in Canada en de USA.

Nadat u zich heeft aangemeld wordt een overzicht getoond van uw communicatiekanalen met weergave van de verificatie status. Gelijktijdig ontvangt u een emailberichtje of een berichtje in uw Instant Messenger met daarin de verificatiecode. Het is de bedoeling dat u de verificatiecode invult in het vakje naast het betreffende kanaal. De verificatiestatus verandert daarna van 'unverified' (rood) naar 'verified' (groen).

Mocht u deze berichten niet ontvangen dan kunt alsnog naar 'Channel Verification' gaan en opnieuw een verificatiecode uitsturen. Onder de Tab 'My Account' ziet u aan de rechterkant de opties 'My Loops', 'Account Settings' en 'Channel Verification' staan.

Selecteer 'Account Settings' wanneer u uw gegevens wilt aanpassen en 'My Loops' om naar het overzicht van uw abonnementen en uw loops te gaan.

Abonneren op een loop gaat via de Tab 'Discover Loops'. Hier wordt u de mogelijkheid geboden om loops te zoeken via een zoekterm of via tags (sleutelwoorden) en ziet u tevens een selectie van populaire en nieuwe loops.

Gaat u zelf een Loop aanmaken dan moet u naar de Tab 'Get The Word Out'. Verzin een loopcode en klik op de knop 'Create a Loop'. De loopcode wordt een onderdeel van de URL naar uw loop.

Geef uw loop een voldoende beschrijvende naam zodat deze gemakkelijk gevonden kan worden in het overzicht met loops en ken verder nog wat sleutelwoorden toe. Als u over een afbeelding in het formaat 80X80 GIF, PNG of JPEG beschikt kunt u deze als ikoontje uploaden en koppelen aan uw loop.

Wilt u een uitgebreide beschrijving opstellen dan kan dat onder het veld 'Description'. Daar krijgt u een schermpje met een HTML editor. Bijna alle HTML tekens zijn toegestaan.

Verder moet u besluiten wie toegang krijgt tot het ontvangen van uw berichten. Is uw loop alleen bedoeld om vrienden en kennissen te informeren dan is het verstandig om bij 'Access Restrictions' te kiezen voor 'Subscription Password'. U wordt gevraagd een wachtwoord op te geven. Dit wachtwoord is bedoeld voor de mensen die gebruik gaan maken van uw loop. Breng hen hiervan op de hoogte.

Zoals ik al eerder vertelde kunt u een loop met meerdere personen delen. In stap 3 geeftu aan wie berichten mag sturen naar uw loop. Hier geldt hetzelfde systeem. Kies 'Send Password' en vul een wachtwoord in. De mensen die over het wachtwoord beschikken kunnen berichten versturen. U kunt er ook voor kiezen om iedereen die mogelijkheid te geven via de keuze 'Any Subscriber'.

Klik daarna op de knop 'Create Loop' en uw loop wordt aangemaakt.

De instellingen van uw loop kunt u nadien aanpassen vanuit de Tab 'My Account'. Dit is ook de plek van waaruit u berichten voor het aanmaken en versturen van berichten naar uw abonnees.

Tags van Technorati:

Last update: 26-11-2011

No comments:

Post a Comment