Visit our main site www.danga.biz

Saturday, December 8, 2007

Installatie van Subclipse in Eclipse

Subclipse is een Eclipse plug-in die ervoor zorgt dat Subversion functionaliteit beschikbaar komt in Eclipse. Subversion is een Open Source versie-controle-systeem ontwikkeld door de open source gemeenschap Tigris.org. Het salaris van de ontwikkelaars wordt betaald door het bedrijf CollabNet die eveneens het auteursrecht over de code bezit. Subversion is echter door CollabNet vrijgegeven onder een Apache/BSD-style licentie.

Voor meer informatie over Subclipse en installatieinstructies ga naar de website van Tigris.org

Wanneer u Eclipse hebt opgestart kunt u Subclipse installeren via het menu Help > Software Updates > Find and Install. Selecteer Search for new features to install en in het dialoogscherm Install klik op de knop New Remote Site. In het dialoogscherm New Update Site moet u de gegevens van de update site invoeren:
- Name: Subclipse 1.2.x
- URL: http://subclipse.tigris.org/update_1.2.x

Klik op de knop OK om verder te gaan. Klik daarna op de knop Finish voor het openen van het dialoogscherm Updates. Open de node Subclipse 1.2.x, vink hieronder de optie Subclipse Plugin aan en klik op de knop Next. De optie Integrations is optioneel en moet u niet aanvinken. Accepteer de licentievoorwaarden en klik op de knop Next. Daarna kunt u de locatie van de plugin's instellen als u niet wil dat deze in uw standaard Eclipse omgeving worden geïnstalleerd.

Nadat de installatie is afgerond moet Eclipse opnieuw opgestart worden.

Wanneer Eclipse is opgestart kunt u controleren of de functionaliteit aanwezig is. Ga daarvoor naar het menu Window > Open Perspective > Other. In de lijst met perspectieven zult u Subclipse terugvinden onder SVN Repository Exploring zoals u hierna kunt zien.

Subclipse zult u later vaker gebruiken wanneer u software gaat bekijken of aanpassen met Eclipse.

Tags van Technorati:

Last update: 3-12-2011

No comments:

Post a Comment