Visit our main site www.danga.biz

Thursday, January 11, 2007

Verbeter uw samenwerking met Vyew

Vyew (uitgesproken als view) is een platform voor online samenwerking en visuele interactie tussen gebruikers. Vyew is 100% webbased en vereist geen client software. Daarmee bent u ook verlost van het fenomeen upgrades wat u bij heel wat andere toepassingen ziet. U heeft altijd de beschikking over de laatste versie van Vyew. Vyew biedt gebruikers een real-time werkplek met tal van functies ter ondersteuning van online samenwerking.

De huidige versie, Vyew 2.0, is een beta versie. Van zodra de beta-periode voorbij is blijft alleen de kernfunctionaliteit van Vyew gratis beschikbaar. Gebruikers kunnen wel verschillende abonnementsvormen afsluiten voor meer functionaliteit, meer opslagcapaciteit en advertentievrij gebruik. De kernfunctionaliteit van Vyew zal voornamelijk door middel van advertenties gefinancierd worden.

Enkele beperkingen van de gratis functionaliteit zijn:
- maximum opslagcapaciteit van 25MB
- maximum bestandsgrootte van 4MB

Vyew, voorheen SimMeeting genoemd, is ontwikkeld in 2005 door het bedrijf Simulãt, Inc., gevestigd in Berkeley, Californië en wordt als een gratis webdienst aangeboden. Simulãt richt zich op het ontwikkelen van gebruikersvriendelijke webapplicaties met een grote dosis innovativiteit en creativiteit. Daarbij gaat de aandacht vooral naar online communicatie en samenwerking. De voornaamste concurrenten van Vyew op het gebied van web conferencing en online meeting rooms zijn Adobe Acrobat Connect (voorheen Macromedia Breeze) en WebEx Communications.

De makers van Vyew onderkennen drie verschillende toepassingsgebieden met elk een andere focus:
- Business: Web Conferencing en Collaboration
- Education: Remote Learning
- Personal: Community Building

Geregistreerde gebruikers van Vyew krijgen de beschikking over een eigen Vyew Room (ruimte). Een Vyew Room kunt u zelf inrichten en gebruiken als online vergaderruimte. U kunt bezoekers uitnodigen voor deelname aan een virtuele vergaderbijeenkomst. Daarbij kunt u gezamelijk documenten en presentaties doorlopen of via het whiteboard concepten uitwerken. Na de bijeenkomst kunt u de vergaderruimte weer afsluiten. Alhoewel het eveneens mogelijk is om de ruimte te gebruiken als een galerie waar bezoekers op elk moment toegang toe hebben. Mensen die niet deel konden nemen aan de bijeenkomst kunnen dan op een later tijdstip alsnog de documenten of het whiteboard bekijken.

Er zijn twee vormen mogelijk:
- unlocked: iedereen heeft toegang tot de werkplek
- always-on: alleen deelnemers hebben toegang

U kunt in een Vyew Room meerdere VyewBooks aanmaken. Een VyewBook is een specifieke werkplek waarbinnen allerlei activiteiten plaatsvinden, gebruikers elkaar kunnen ontmoeten en informatie opgeslagen ligt.

De functies die aangeboden worden in een VyewBook zijn:
- White Boarding
- File Storage
- Desktop Sharing
- Always-on
- User List Management
- Free Teleconferencing
- Text Chat
- Lock / Unlock Meeting Rooms
- Shared Pointer
- Shared Yahoo Maps
- Annotate Pages
- Screen Captures

Bezoekers van uw Vyew Room hebben alleen toegang tot de VyewBook (werkplek) die openstaat. Daar er slechts 1 VyewBook open kan staan op elk moment bepaalt u welke VyewBook bezoekers toegang toe hebben. Tijdens een vergaderbijeenkomst kunt u switchen van VyewBook. Wanneer u dat doet worden uw bezoekers meegenomen naar de andere werkplek.

De support desk van Vyew heeft mij verzekert dat het binnenkort mogelijk is om bezoekers uit te nodigen voor een VyewBook en dat elke VyewBook afzonderlijk afgesloten kan worden.

Voor het starten van een Vyew sessie hoeft u zich in principe niet aan te melden. Eén en ander kunt u bekijken door een “guest session” te openen, een tijdelijke werkplek voor gasten. Als u de sessie weer afsluit wordt de tijdelijke werkplek weer verwijdert. Een andere manier om kennis te maken met Vyew is door deelname aan een online vergaderbijeenkomst. Hiervoor moet u wel door iemand worden uitgenodigd. U kunt uitgenodigd worden als actief of passief deelnemer. In de hoedanigheid van actief deelnemer (presenter) kunt u zelf aantekeningen maken op het whiteboard en andere activiteiten ontplooien. In de hoedanigheid van passief deelnemer (viewer) kunt u alleen maar kijken naar wat er gebeurt.

Als u wordt uitgenodigd ontvangt u een emailbericht met daarin een link naar de vergaderruimte, Vyew Room. Klikt u op deze link dan wordt in een nieuwe browsersessie de URL naar de vergaderruimte geopend. De URL naar de vergaderruimte ziet er als volgt uit: “http://vyew.com/room/999999” waarbij 999999 het nummer is van de vergaderruimte. Iedere gebruiker van Vyew krijgt zijn eigen vergaderruimte met nummer.

In de vergaderruimte kunt u aan de rechterkant zien welke mensen aanwezig zijn en bovenaan ziet u het nummer van de vergaderruimte. Alleen als de Vyew Room is opengesteld heeft u toegang.

Vyew kent het principe van Object Layering wat volgens de makers wil zeggen dat objecten als afzonderlijke layers worden behandeld, vergelijkbaar met objecten die u toevoegt aan Microsoft Powerpoint presentaties.

Vyew staat u toe om allerlei bestandsformaten te importeren en te presenteren tijdens een Vyew sessie maar u kunt ook documenten aanmaken vanuit Vyew. Alle documenten worden opgeslagen onder uw Vyew Opslagruimte en blijven daar beschikbaar. Zie voor het overzicht van bestandsformaten de help sectie van Vyew.

U kunt gratis een gebruikersaccount aanvragen op de website van Vyew door bovenaan de startpagina de link Register aan te klikken. Vul de gevraagde gegevens in en u krijgt een emailbericht toegestuurd waarmee u uw aanvraag kunt valideren.

Het enige wat u nodig hebt om gebruik te maken van Vyew is een internet verbinding (liefst een snelle) en een webbrowser met de Flash 9 plug-in geïnstalleerd. Als u wilt weten of de juiste Flash versie is geïnstalleerd op uw computer ga dan naar Test uw Flash versie.

Wilt u de functies Desktop Sharing en Screen Capturing gebruiken dan moet u eveneens Java 1.5 of hoger geïnstalleerd zijn. Ga naar Test uw Java versie voor het controleren van uw Java versie.

Na validatie van uw aanvraag kunt u inloggen en gaat u naar de Vyew Dashboard. Het Dashboard is de plek waar u uw gebruikersgegevens kunt bekijken en aanpassen. Vanuit het Dashboard kunt u naar uw Vyew Room gaan door op de knop “Enter my Vyew Room” te klikken. U kunt nu starten met het uploaden van bestanden door het ikoontje “Import file into this page” (onder de tab File Explorer) aan te raken.

Wanneer u de eerste maal naar uw Vyew Room gaat kent Vyew nog geen VyewBook. Al uw akties worden gewoon opgeslagen in uw Vyew Room tot u besluit een VyewBook aan te maken. De voornaamste reden voor het aanmaken van een VyewBook is dat u de informatie die u wilt opslaan van elkaar wil scheiden. Hetzij omdat u bezoekers alleen maar toegang wil geven tot specifieke informatie en andere informatie verborgen wil houden.
Vyew heeft een uitstekende snelle helpfunctie, om deze op te starten klikt u op het vraagteken naast het kamernummer. Het scherm verduistert en alleen de onderdelen waarvoor help beschikbaar is worden verlicht. Het betreft met name VyewBook Toolbar, de Drawing Tools en de Chatruimte.
Voor meer help selecteer de link Help bovenaan rechts in uw startpagina.

De voorbije weken heb ik Vyew een aantal malen gebruikt als hulpmiddel tijdens telefonische vergaderingen. Een half uur voor de vergadering heb ik de deelnemers een uitnodiging gestuurd. Ik had de Vyew Room nog niet opengesteld toen ik door een alert box, rechtsboven in de hoek, gewaarschuwd werd dat een deelnemer zich had aangemeld. Het blijkt dat wanneer u mensen een uitnodiging stuurt het niet nodig is om de Vyew Room open te stellen.

Het mooie aan Vyew is dat u mensen kunt uitnodigen als actieve participanten. Zij krijgen dan alle functionaliteit ter beschikking waarover u ook beschikt. Zo kunnen ze gebruik maken van het white board of zelfs pagina's teruggaan in de presentatie. Maar u blijft als eigenaar van de vergaderruimt wel de controle houden. U kunt de status van een actieve participant weer terugbrengen naar passief door in de gebruikerslijst (rechtsboven) op de gebruikersnaam te klikken en de optie “demote user” te selecteren. Omgekeerd kunt u de status ook wijzigen van passief naar actief.

Als de vergadering afgelopen is en u wil niet dat deelnemers later terugkomen naar de vergaderruimte moet u er wel voor zorgen dat u deze deelnemers verwijderd van de lijst genodigden. 

Vyew is echt de moeite waard om een keer te bekijken en u bent niet meer verplicht om met elkaar in dezelfde ruimte te zitten voor het bijwonen van een presentatie. Zelf ga ik Vyew vaker gebruiken voor telefonische vergaderingen en overlegbijeenkomsten. Het voorkomt dat mensen heel wat uurtjes moeten doorbrengen in de auto voor het bijwonen van een wekelijkse vergadering. U moet maar zo denken we worden productiever, kunnen onze kostbare tijd aan wat anders besteden en het komt ook nog ten goede van het milieu.

Tags van Technorati:

Last update: 3-11-2011

Monday, January 8, 2007

Clocklink, een klok op uw website

Heeft u graag een tikkende klok op uw website of weblog dan is Clocklink waarschijnlijk iets voor u. Clocklink wordt door het Japanse bedrijf Pacific Software Publishing, Inc. (PSP) aangeboden. PSP is opgericht door Ken Uchikura in 1987 en richt zich op het ontwikkelen van gereedschappen en applicaties voor het Windows NT platform. Met Clocklink kunnen eigenaars van websites of weblogs een klok op hun webpagina's plaatsen.

Op de website van Clocklink wordt een overzicht getoond van weblog applicaties die het plaatsen van een Clocklink klok ondersteunen. In de praktijk kunt u Clocklink op elke website of weblog installeren. Het vereist alleen de mogelijkheid om HTML-code op te nemen in uw website design template, de layout van uw website.

Clocklink heeft een uitgebreide lijst van standaard klok designs waaruit u kunt kiezen. Deze klokken zijn verdeeld over verschillende categoriën, ondermeer analoog, dieren, animatie, digitaal en vakantie. Regelmatig worden nieuwe designs toegevoegd aan de lijst welke u dan kunt vinden onder de categorie newest.

U kunt gratis een Clocklink klok op uw website plaatsen. Daarvoor hoeft u zich niet te registreren. Het enige wat u moet doen is de HTML-code welke u kunt vinden onder knop View HTML tag kopiëren naar uw website. Onder de tab Galery kiest u een categorie. Klik dan op de knop View HTML tag onder de klok design van uw keuze en kopieer de code naar uw website.

In tegenstelling tot heel wat andere applicaties die op het internet zijn te vinden is registratie bij Clocklink niet nodig.

De makers van Clocklink genereren inkomsten uit het tonen van advertentie-links en het ontwikkelen van maatwerk klok designs. Wanneer u als bezoeker van een website met uw muis over de klok beweegt dan zal het logo van Clocklink of dat van een adverteerder getoond worden. Bedrijven kunnen bij Clocklink twee soorten maatwerk bestellen: de display logo en de custom clock . De display logo gaat uit van een standaard klok design en daarbinnen wordt dan het logo van het bedrijf getoond. De custom clock is een volledig nieuwe klok layout die op maat gerealiseerd wordt naar de wensen van de klant.

Tags van Technorati:

Last update: 26-11-2011